INTI SARDIN (atau mana-mana inti yang digemari)
Pertama : sediakan sardin dulu. (Boleh pelbagaikan inti ikut kesukaan, curry pun boleh,inti karipap pun boleh)
1 tin besar sardine ikut sukala jenama apa (buang tulang)
2 ulas bawang besar dihiris
3 ulas bawang putih dihiris
cili merah 5 biji (masuk lebih jika suka pedas) dihiris
4 sudu besar mayonese ( kalau ada yg jual paket beli yg RM 1
sepeket
Cara:
Panaskan kuali dengan sedikit minyak masak
Masukkan bawang besar, bawang putih dan tumis sampai wangi
Masukkan sardine dan kacau sampai hancur
Masukkan cili merah
Gaul rata dan masukkan garam.
Angkat dan sejukkan, bila sejuk masukkan mayonese
Inti ini sedia utk digunakan.
* 1 tin besar sardin sesuai utk 3 paket roti prata ( boleh dapat 30 biji.. so yummy, sorang boleh makan 3- 5 biji bila masak)
No comments:
Post a Comment