Sunday 14 August 2011

Resepi Puding Karamel Mckelate's Special

Bahan Gula Hangus:

Gula 1/2 cawan
Digoreng tanpa minyak sehingga jadi gula hangus.
Masukkan dalam bekas untuk mengukus puding, sejukkan

Bahan puding:
5 biji telor ayam
1 tin susu cair
1/2 cawan gula (boleh kurangkan sikit jika x suka manis)
1 sudu teh tepung kastard (utk yg suka nampak kuning)

Cara:
masuk telor dalam blendder, blend dgn gula sampai kembang.
Masukkan susu cair dan blend lagi sampai sebati
masukkan sedikit tepung kastard.
Masukkan dalam bekas yg dah dimasukkan gula hangus tadi.
Masukkan dalam periuk kukus dan kukus sampai masak.

Puding ni paling sedap kalau dihidang bersama buah campuran (yg dalam tin).

SELAMAT MENCUBA!

No comments:

Post a Comment